Skip to main content

Härligare studentnudlar!

Receptdags

5_LTG_Noodles_blog

Tillbaka till skolan och csn-liv! Yes! Men att äta nudlar som student behöver inte betyda de glutamatkryddade färdignudlarna i färgglada förpackningar för att det ska vara billigt! Här är en variant som vi gillar.

Vad du behöver
  • 1 röd lök (eller schalottenlök om du har deg)
  • 1 (eller kanske 2) vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 (dryg) tsk röd currypasta
  • 1 litet paket tofu
  • Ett par skivade morötter
  • Lite broccoli i små bitar
  • Ett par dl kokosmjölk
  • Nudlar (ägg- eller ris- eller den sorten som reas ut på affären)
  • Soja eller tamari
Gör såhär

Om du har tid, börja med att pressa tofun en stund, så att du får ur lite vätska. Skär den i små kuber och skicka in den i ugnen tills den är gyllene. Under tiden tofun är i ugnen: fräs lök, vitlök och ingefära i lite olja (kokosolja blir gott med det här!). Skicka i currypastan och rör om. Häll i kokosmjölk och låt gotta ihop sig. Koka nudlarna kort i en annan kastrull, strax innan de är klara, häll i grönsakerna också. Häll av nudlar och grönsaker, lägg dem i såsen, rör om och smaka av med soja. Klart!

Några till saker:

  • För att lyxa till rätten ytterligare, lägg till galna mängder koriander och sesamfrön.
  • Om du har sesamolja hemma, prova att dutta lite på tofun, det är mumsigt.
  • Om du inte gillar tofu, byt för all del ut den mot stekt svamp eller något annat du gillar.

Smaklig spis!